2016. június 7., kedd

Mit vigyünk ajándékba babalátogatásra? Íme néhány ötlet, amivel biztos a siker.....

Amikor babalátogatóba indul az ember gyermeke, bizony törheti a fejét mit is vigyen ajándékba. Először is ne feledjük: nem igazán illendő a születéstől számított 6 hétnél hamarabb betoppannunk látogatóba, utána is mindenképpen egyeztessünk mikor alkalmas a mamának és babának. 

Először is érdemes rákérdezni a szülőktől, minek örülnének, mire van szüksége a picinek. Általában mire a baba megérkezik a családba, már minden alapvető dolgot beszerez anyuka és apuka. :)
Ha nem kapunk sugallatot, akkor menjünk biztosra. Semmi szüksége nem lesz a babának a negyedik játszószőnyegre, és a sokadik kiságy fölé zenélős forgó csodára sem..... 
Amire viszont tutira szükség lesz: sok-sok pelenka!


Az alábbi képekkel adok néhány ötletet. Vágjatok bele bátran, mert nem annyira bonyolult és biztos sikert arattok vele. Fontos, hogy a baba súlyának megfelelő méretet vegyétek pelenkából, a csomagoláson fel van tüntetve a méret ( ha kicsit nagyobb, akkor majd belenő :), hiszen olyan gyorsan nőnek a kisbabák).

A pelenkatorta elkészítéséhez szükségetek lesz:

  • kartonlapra vagy kerek tálcára
  • gumira
  • szalagra
  • sok-sok pelenkára ( egy 3 emeletes tortához kb. 30 cm-es alappal 80-90 db pelenka kell)
  • a torta tetejére kis játék, a plüssfigura a legmutatósabb ( kifejezetten bébiknek való legyen)
A torta alapjának vágjatok ki egy körlapot kartonból és vonjátok be csomagolópapírral, esetleg egy egyszerűbb papír vagy műanyag tálca is megfelel. A pelenkákat kettőbe hajtva vagy feltekerve is rakosgathatjátok körbe, egy szalag nagy segítség lehet, hogy ne boruljon szét (mérjétek le a körlap kerületét). Amennyiben többemeletes tortát fogtok készíteni, akkor célszerű középre egy papírgurigát behelyezni a stabilitás miatt (ez lehet például az alufólia gurigája is). Tetszés és pénztárca szerint díszíthetitek szalaggal, masnival, plüss állatkával, rágókával, csörgővel, cumival, kis zoknival stb. 
A végén celofánba csomagoljuk be, hiszen azok a pelenkák használva lesznek, fő a higiénia. :)

A tortán kívül bébitakaróból, előkéből, cumisüvegből és egy-két kedves dekorációból szintén jópofa ajándékot készíthetünk, erre is adok tippeket.

Pelenkatorta fiúknak

Pelenkatorta lányoknak


Pelenkatorta hercegnőknek és hercegeknek


További ötletek



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése