2016. június 5., vasárnap

Mire is jó a táblafesték? Szuper ötletek következnek.........

Miben is különbözik a táblafesték a hagyományos festékektől?

A szó hallatán valószínűleg mindenkinek az iskolatábla jut eszébe...és nem is járunk messze az igazságtól. A táblafesték előnye minden más festékkel szemben, hogy krétával írhatunk, rajzolhatunk rá, később pedig ha úgy hozza kedvünk le is törölhetjük. 
Nagyobb felületek esetén válasszuk a festékboltokban kapható táblafestéket, ennek hátránya, hogy csak fekete és zöld színben kapható (én legalábbis még nem találkoztam más színnel). Kisebb felületekre érdemes a hobbiboltokban szétnézni, ott ugyanis kapható kisebb kiszerelésben is, és jó hír, hogy nem kizárólag feketében létezik, hanem különböző színekben is.
Tartósabb, strapabíró felületet kapunk használatával és számos felhasználási módja van, melyhez az alábbiakban találsz szuper ötleteket.


Fesd le a konyhaszekrény ajtókat, vagy a munkapult feletti területet:


Azon túl, hogy vagány és mutatós, még a kedvenc receptedet, vagy a napi menüt  is felírhatod rá, lejegyzetelheted, hogy mit kell venni a boltból. 



A konyhán kívül még számos hely ad lehetőséget, hogy kialakítsuk üzenőfalunkat:


Régi a hűtőd és nem a legszebb része a konyhádnak? Ezen könnyen változtathatsz!

Lefestve a hűtőnk szintén kiváló felület jegyzetelésre, fogyókúra esetére kedves figyelmeztetést is írhatunk rá! 

Régi bútor új élete, és még a rendrakás is öröm lehet!

Régi bútordarabunkat is könnyedén újjá varázsolhatjuk. A gyerekeknek még útmutatót is rajzolhatunk rá, így biztosan szívesebben pakolják el a holmijukat. Az asztallapot is bátran fessük le a gyerekeknek, garantált lesz a siker.


Virágcserepek új ruhája:

Kedvenc fűszernövényeink és virágaink számára fessük le teljesen, vagy csak részben a virágcserepet. Könnyebb eligazodni melyikben milyen növény van, ablakpárkányra helyezve pedig házszámtábla helyett is jó szolgálatot tesz.


Növényjelölők a veteményesbe:

Bár már a nyár elején tartunk, de van olyan növény, amit még most kell magról elvetni. Valljuk meg őszintén ha valaki nem profi kertész, akkor a kis apró növénypalántákat elég nehéz felismerni a kezdetekben. Nagy segítséget jelent, ha megjelöljük kis veteményesünk lakóit, íme néhány mutatós ötlet.


A gyerekszoba sztárja:

Egy keretezett tábla a falon tuti siker minden gyereknek. Büntetlenül rajzolhatnak, firkálhatnak, és nem a frissen tapétázott falunkon fogják kiélni művészi hajlamukat.


A kertben, udvaron szintén akad lehetőség gyermekünknek kialakítani egy firkálós falat:


 Remélem sikerült meghozni a kedvet valamelyik ötlethez, festésre fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése