2016. június 20., hétfő

Esküvői köszönetajándék - apró kedvesség a vendégeknek

Az elmúlt években jött divatba az esküvői köszönetajándék, egy apró ajándék, melyet az ifjú pár ad a vendégeknek. Az alábbi fotókkal szeretnék adni néhány ötletet....van köztük igen gazdaságos megoldás, illetve kicsit költségesebb is, bízom benne, hogy minden házasodni szándékozó olvasóm talál kedvére valót. :)
Célszerű olyan kis apró ajándékkal meglepni vendégeinket, mely lehetőség szerint valamennyire kötődik hozzánk, a gyerekeknek külön nekik szóló meglepetéssel kedveskedhetünk.

Íme néhány ötlet:

Aprócska befőttesüvegekbe töltsünk, mézet vagy lekvárt, némi textillel, kísérő kártyával díszítsük, garantált a siker (miniüvegek kaphatóak a kreatív hobbi boltokban, Debrecen és környékén élőknek jó szívvel ajánlom a REGIO Játékáruházat a Balmazújvárosi úton, ők igen felkészültek kreatív hobbi termékekkel).


Egy kis csoki, bon-bon vagy cukorka szintén alkalmas lehet ajándéknak megfelelő csomagolásban. Organza tasak, kevéske szalag....igazán nem sok kell hozzá. Vehetünk mini táblás csokoládét (érdemes nagykereskedésben beszerezni, ott nagy kiszerelésben mindig jóval olcsóbb), egy elegánsabb csomagolópapírba átcsomagolva, egy címkét ráragasztva az ifjú pár neveivel már kész is az ajándék. Nyári esküvőkre csak óvatosan válasszuk, mert a megolvadt csoki nem biztos, hogy sikert arat. :)

A borász adhat kis üvegekben a saját borából, varrni tudó menyasszonyok mini törülközőt vagy konyharuhát készíthetnek, de akár kedvenc szószunkat, savanyúságunkat is ízlésesen becsomagolhatjuk. Kertészkedést kedvelők kis tasakokban virág vagy egyéb magokat is adhatnak emlékül.


Időben gondolkodó, előrelátó párok kis magoncokat, pozsgás növényeket vagy akár levendulát is ültethetnek kis cserepekbe, üvegekbe, esetleg műanyag kávés pohárba, de utóbbi esetben valamilyen textillel, vagy papírral mindenképpen csomagoljuk be. Ha mégsem jutott időben eszünkbe, még megrohamozhatunk egy kertészetet :).


Egyszerű papírtasakba tehetünk friss gyümölcsöt, saját készítésű sütit, kekszet, pattogatott kukoricát......egy díszesebb címkét készíthetünk hozzá a nevekkel és a köszönjük felirattal, ez igazán egyszerű, gyors és viszonylag olcsó megoldás. Díszesebb textil zsákocskába szintén kerülhet levendula, vagy egyéb apróság....ez már árban kicsit magasabb költségekkel jár.



Pici üvegekbe vagy akár egy parafadugóval lezárt kémcsőbe öntsünk fürdősót, finom teát vagy szárított illatos levendulát, de kedvenc idézetünket, vagy jókívánságunkat papírra kinyomtatva is belehelyezhetjük.


Cukrászati szilikon öntőformák is nagy segítségünkre lehetnek, ha egyedi és saját készítésű ajándékot szeretnénk adni vendégeinknek. Használhatjuk őket rendeltetésszerűen és olvasztott csokoládét beleöntve csodaszép és finom alkotások készülhetnek, de lehet egyedi szappanokat, vagy gipszből hűtőmágnest is készíteni.

Ne felejtkezzünk el a gyerekekről sem, készítsünk nekik is meglepetést. Kialakíthatunk nekik külön egy kis részt, ahol együtt eljátszanak, míg a szüleik lazítanak és mulatnak.



Végül, de nem utolsó sorban készíttethetünk kicsi szíveket fából, melyre a feleség és férj nevét és az esküvő dátumát belegravíroztathatjuk. Ez lehet önálló ajándék, vagy kísérő az ajándék mellé, Viszonylag olcsó megoldás köszönetajándéknak, de számoljunk azzal, hogy a gyártás némi időt igényel, utolsó pillanatban ne ezt a megoldást válasszuk. :)


Bízom benne, hogy sikerült ötleteket adnom, sok boldogságot mindenkinek!

Kövesd blogomat, mert hamarosan újabb esküvői ötletekkel, letölthető címkékkel jelentkezem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése